Bedste snobrødsdej til bålfad og ildsted – Lav den på 5 minutter

Har du prøvet at lave snobrød på bålfad eller bålplads? Hvis ikke, så skal du prøve det med dette forslag til den bedste snobrødsdej. Hele familien kan deltage, og børnene vil elske at lave lækre snobrød over de varme gløder i bålfadet. Du kan lave snobrødsdejen på ganske få minutter, og ingredienserne har du sikkert allerede stående i skabet – Læs med og hør hvordan du gør.

Et bålfad kan bruges til meget andet end til at skabe almindelig hygge og give ekstra varme. En af de ting bålfadet er perfekt til, er at bage snobrød, og det er en aktivitet, som alle kan deltage i.

Snobrødsdejen er både billig og let at lave. Det eneste du skal være opmærksom på er, at dejen skal hæve i ca. en halv time, inden den er klar. Ventetiden er dog sjældent et problem, for du får den bedste oplevelse, hvis flammerne i bålfadet er gået ud, og der kun ligger de varme gløder tilbage.

Tænd op i bålfadet

Start med at tænde op i bålfadet, så det er klar samtidig med snobrødsdejen. Hvis du vil have nogle gode tips til den bedste måde at tænde op på, så tjek artiklen her, der beskriver hvordan du skal tænde op, hvis du vil undgå at bålet ryger.

Bedste snobrødsdej – Lav den på 5 minutter

Den opskrift jeg bruger, ligger på DR’s hjemmeside og hedder “Mette Blomsterbergs hurtige snobrødsdej”. Der findes flere varianter, men dette er den grundlæggende version.

Til snobrød til 4 personer skal du bruge:

  • 10 g gær
  • 0,25 l koldt vand
  • 1 spsk. sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 kop hvedemel

Bland alle ingredienserne i en skål, og ælt dem sammen, til du får en lækker dej, der gerne må nogenlunde fast. Hvis der ikke er mel nok i en kopfuld, så kan du tilsætte en smule mere.

Når du har en god fast dej, drysser du en smule mel ud over, og dækker skålen til med et viskestykke. Når dejen har hævet i en halv time, er den klar til at du kan bage snobrød.

Husk snobrødspinde

Husk at du skal bruge nogle gode snobrødspinde. Hvis børnene bliver utålmodige, mens bålet og dejen bliver klar, er det altid en god aktivitet, at sende dem ud og lede efter snobrødspinde.

Snobrødspindene kan du måske finde i haven, eller du kan købe færdige snobrødspinde. Fordelen ved de købte snobrødspinde er, at de kan bruges igen og igen.

[products category=”snobroedspinde” limit=”4″]

Bag snobrødet

Når snobrødet er hæver og snobrødspindene fundet frem, er du klar.

Rul snobrødsdejen ud i pølser, så den er let at sno om pinden. Du kan med fordel smøre enden af pinden med smør, så snobrødsdejen ikke hænger fast i pinden.

Bag snobrødet over ilden, til det er lækkert gyldenbrunt over det hele. Det tager ca. 20 minutter at bage snobrødet, alt efter hvor tykt, du har lavet det.

Tilsæt et ekstra twist

Hvis du vil lave en dej med lidt mere smag, så kan du tilsætte de ingredienser, du synes, så du får den bedste snobrødsdej, efter din egen smag. Det er kun fantasien, der sætter grænser, og du kan f.eks. forsøge dig med:

  • Flødeost
  • Krydderurter
  • Hvidløg
  • Skinketern
  • Bacon
  • Eller hvad du nu synes

Du kan også fylde det varme færdigbagte snobrød med fyld. Det kan være en lækker grillet pølse, Nutella, ost eller noget helt andet – du bestemmer.

Flotte bålfade til snobrødsbagning og hygge

Et godt bålfad til snobrødsbagning og madlavning skal helst have en hvis størrelse. Det kunne f.eks. være et bålfad med en diameter på 80 cm.

[products category=”80cm” limit=”4″]

Bedste snobrødsdej